Archive for the ‘ΓΛΥΚΙΣΜΑΤΑ’ Category

Ζαχαροπλα​στείο Lonis

Ζαχαροπλαστείο Lonis

Το Ζαχαροπλαστείο Lonis (www.lonis.gr) στην Αθήνα, γνωστό για την ποιότητα και τη ξεχωριστή γεύση, σας καλωσορίζει σε ξεχωριστές προτάσεις, ιδέες και δημιουργίες γλυκισμάτων. Aναλαμβάνουμε όλες τις εκδηλώσεις με συνέπεια και χαμηλές τιμές εργαστηρίου!

ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ-ΓΛΥΚ​Α ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ-ΓΛΥΚΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ

Σπιτικές συνταγές, αγνά υλικά, σπάνιες γεύσεις σε γλυκά όπως τούρτες, κέικ, κουλούρια, γλυκά του κουταλιού, αλμυρά όπως κις λωραίν, ταραμοσαλάτα, ρώσικη, πέστο αλλά και παγωτά. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΝΑΝΑ ΓΙΩΤΗ στο Νέο Ψυχικό, οδός Ψυχάρη 1 στον Φάρο (πλησίον ΑΒ). Τηλέφωνο 210-6772064, e-mail : nanayotipsychiko@gmail.com, www.nanayoti.gr

ΠΑΓΩΜΕΝΟ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Το παγωμενο γιαούρτι είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο γιαουρτιού. Το παγωμένο γιαούρτι είναι πολύ πιο ξυνό από το παγωτό και χαμηλότερο σε λιπαρά.

Ιστορικό

Τo παγωμένο γιαούρτι εμφανίστηκε στη Νέα Αγγλία στη Βορειο – Ανατολική Αμερική με την ονομασία »Frogurt». Το πρώτο συσκευασμένο παγωμένο γιαούρτι προυσιάστηκε το 1978 με την ονομασία »Humphreez Yogart». Το παγωμένο γιαούρτι απογειώθηκε τη δεκαετία του 1980 φθάνοντας σε πωλήσεις τα (25) εκατομμύρια δολάρια. Το παγωμένο γιαούρτι κατείχε το 1990 το 10 % της αγοράς κατεψυγμένων προϊόντων.

Σήμερα

Το παγωμένο γιαούρτι έχει έρθει, για να αντικαταστήσει το παγωτό και σερβίρεται σε μεγάλη ποικιλία γεύσεων και στυλ.

ΜΑΥΡΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Οφέλη της μαύρης σοκολάτας

Αντιγήρανση: Η μαύρη σοκολάτα έχει αντιοξειδωτικά που καταστέλλουν τη βλαβερή δράση των ελεύθερων ριζών, είτε παρεμποδίζοντας τη δημιουργία τους, είτε καταστρέφοντας ή αδρανοποιώντας τις.

Αντικαρκινική: Το Πανεπιστήμιο της Georgetown, σε έρευνα που διεξήγαγε εντόπισε μια ουσία στη μαύρη σοκολάτα, την προκυανιδίνη η οποία σταματά τον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων κυρίως του  μαστού.

Η μαύρη  σοκολάτα μειώνει την πίεση: Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης η μαύρη σοκολάτα μειώνει την κακή (LDL) χοληστερόλη και βελτιώνει την κατάσταση των αγγείων.

Η μαύρη  σοκολάτα χαρίζει μακροζωία: Κατά καιρους δημιοσιεύονται ορισμένα συμπεράσματα ερευνών, ότι οι καταναλωτές μαύρης σοκολάτας ζουν ένα χρόνο περισσότερο από τους μη καταναλωτές και αυτό το αποδίδουν στις πολυφαινόλες και τα αντιοξειδωτικά που περιέχονται στη μαύρη σοκολάτα. Η έρευνα για τη μαύρη σοκολάτα  βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη.

 

 

ΠΑΓΩΤΟ

Το παγωτό είναι ένα παγωμένο επιδόρπιο, συνήθως κατασκευασμένο από γαλακτοκομικά προϊόντα,όπως το γάλα και η κρέμα γάλακτος πολύ συχνά συνδυάζεται με φρούτα ή άλλα συστατικά και αρώματα. Η έννοια της φράσης «παγωτό» ποικίλλει από τη μια χώρα στην άλλη. Φράσεις που χαρακτηρίζουν αυτό το παγωτό είναι: κατεψηγμένη κρέμα – frozen custard, παγωμένο γιαούρτι – frozen yogurt, σορμπέ, παγωτό – gelato.

 

Ιστορία

Στην Περσική αυτοκρατορία οι άνθρωποι έριχναν χυμό σταφυλιού επάνω σε πυκνό χιόνι και το χρησιμοποιούσαν για θεραπευτικούς λόγους, αλλά κυρίως όταν ο καιρός ήταν ζεστός πρίν από το 400 π.Χ.

Άραβες ήταν ίσως οι πρώτοι που χρησιμοποίησαν ως σημαντικό συστατικό το γάλα για την παραγωγή εμπλουτίζοντάς το παγωτό με ζάχαρη αντι για χυμούς φρούτων.

Το παγωτό έγινε δημοφιλές σε ολόκληρο το κόσμο το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα. Υπήρξε μια έκρηξη των καταστημάτων παγωτού και των γεύσεων και των τύπων παγωτού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες τα εστιατόρια Howard Johnson διαφήμιζαν 28 γεύσεις παγωτόυ, ενώ τα Baskin-Robbins έκαναν 31 γεύσεις παγωτού <<Μια γεύση για κάθε ημέρα του μήνα>>. Οι πιο δημοφιλείς γεύσεις παγωτού είναι βανίλια και σοκολάτα.

 

 

 

 

 

 

 

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η σοκολάτα υπάρχει σε κατεργασμένη και ακατέργαστη μορφή και παράγεται από τους σπόρους του τροπικού δέντρου Theobroma cacao. Το κακάο καλλιεργείται για τουλάχιστον τρείς χιλιετίες στο Μεξικό, την Κεντρική και τη Νότια Αμερική. Πρώτη τεκμηριωμένη χρήση της σοκολάτας αναφέρεται γύρω στο 1100 π.Χ. Η πλειοψηφία των μεσοαμερικανών ανθρώπων έπιναν ποτά από σοκολάτα συμπεριλλαμβανομένων και των Αζτέκων οι οποίοι έκαναν ένα ποτό, που το ονόμαζαν xocolātl. Οι σπόροι του δέντρου κακάο έχουν μια έντονη πικρή γεύση και πρέπει να υποστούν ζύμωση για να φθάσουν στη γνωστή σε όλους μας γεύση.

Η σοκολάτα έχει γίνει ένα από τα πιο δημοφιλή είδη τροφίμων του κόσμου. Φορμαρισμένα δώρα από σοκολάτα έχουν γίνει παραδοσιακά γλυκά σε ορισμένες αργίες στην Αμερική: κουνελάκια σοκολάτα και τα αυγά σοκολάτα είναι δημοφιλή για το Πάσχα, νομίσματα σοκολάτας για Hanukkah, Άγιος Βασίλης σοκολάτα για τα Χριστούγεννα, σοκολάτα σε κουτιά, σοκολάτα σε σχήμα καρδιάς για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου . Οι Ευρωπαίοι γλύκαναν και πάχυναν τη γεύση προσθέτοντας επεξεργασμένη ζάχαρη και γάλα στη σοκολάτα. Τον 19ο αιώνα, ο Βρετανός John Cadbury ανέπτυξε μια διαδικασία γαλακτωματοποίησης, για να κάνει τη στέρεη σοκολάτα στη μορφή που γνωρίζουμε σήμερα.